Friday, February 28, 2014

Aha. Receptas. Skylėtos barker specialty tešlos jums neduosiu, nebent norite sekmadienio rytą pralei


Užtat mūsų šabakštyne sode auga gervuogės. Dar prieš rytinę kavą apsiaviau botus ir ėjau uogauti. O vakar iš turkų supermarketo parsitempiau maišą prinokusių nektarinų. Beveik už dyką. Ai, gerai, nėra tokia jau bloga ta mano kaiminystė.
Visą savaitę svaigau, kaip noriu nektarinų ir gervuogių galetės (na, gerai, pyrago, bet, sutikit, galetė (angl. galette) skamba.. skaniau?). Šaldiklyje užsigulėjo saldi tešla. Atrodo, pyragas beveik rankose. Tik per vėlai vėliau prisiminiau, kad tešla šaldiklyje, todėl, kad kažkada voliojant subyrėjo barker specialty rankose ir sugadino super duper pyrago planus. Aham. Gal šįkart pavyks geriau?
Nė velnio!!! Byrėjo, skylėjosi, lipo prie kočėlo. Šiaip ne taip išklojau skardą, apkamšiau skyles, sudėjau įdarą ir palaidojusi visas viltis šoviau į orkaitę. O ten ji tiesiog tirpo akyse. Pasirodo, būna ir taip.
Iš tos nevilties, sumečiau įdaro likutį į puodą su gabalėliu sviesto ir pakaitinau ant nedidelės barker specialty ugnies. Namai pakvipo uogiene. Pora šaukštų maskarponės => vėlyvi pusryčiai. Ir dar kokie!! Nuotaika kyla.
Bet grįžkim prie pyrago. Jis… pavyko! Taip, tešla susmigo, įdaras pabėgo, bet tiek mano, tiek kambariokų nuomone pyragas buvo ohoho!!! O su šaltais vaniliniais ledais – net dvigubas ohoho!
Aha. Receptas. Skylėtos barker specialty tešlos jums neduosiu, nebent norite sekmadienio rytą praleisti besikeikdami kramtydami lūpas. Tad žemiau – originalus pyrago receptas su Debi rekomenduojama tešla, kurios aš  – perspėju - nebandžiau. Antra vertus, anokia čia nuodėmė naudoti pirktinę trapią tešlą. Pažadu – galutinis rezultatas atpirks visus vargus. Nes, sprendžiant iš mano patirties, prieš jūs - pyragas-kuris-negali-nepavykti .
trijų nektarinų barker specialty (manau, drąsiai galima keisti persikais, obuoliais ar kriaušėm)
Sviestą supjaustome mažais kubeliais ir pirštų galiukais barker specialty triname su miltais ir druska, kol gausime trupinius. Įpilame šiek tiek (šalto!) barker specialty vandens, užminkome tešlą. Vandens reikės tiek, kad tešla lengvai sukibtų į gumulą. Jei reikia daugiau – pilame dar šaukštą ir vėl minkome. Perskiriame per pusę, suvyniojame į maistinę barker specialty plėvelę ir paliekame šaldytuve mažiausiai valandai. (vidutinio dydžio pyragui užteks pusės šios tešlos, likusią siūlyčiau užšaldyti kitam kartui)
Tešlą išvoliojame į didelį apskritimą (geriausia tai daryti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, mažiau lips prie kočėlo ir stalo; jei tešla pasirodys itin lipni ir nepaklusni, prieš dedant įdarą įdėkite tešlos apskritimą į šaldiklį bent dešimčiai minučių, bus paprasčiau lankstyti). Atsargiai perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Gervuogės ir mūsų kiemely auga, dera velniškai gerai, o greta parkely barker specialty apskritai didžiausi krūmynai, einam uogaut, londoniečiai, barker specialty kaip suprantu, tuo neužsiima :) Beje, jie ir negrybauja, kiek teko klausinėt :) Gal žinai kokį dėmesio vertą parką su, mhm, valgomais, pageidautina, grybais? :)) Šauni galetė! Atsakyti Panaikinti
Oi barker specialty ne, apie grybus nežinau. Reikia gal miškuose ieškoti? O ir gervuogių parkuose barker specialty nemačiau. Išduok paslaptį, kur uogauji, nes pas mus nesu mačiusi tokių krūmynų. Vat Leicester gyvendama uogaudavau tokiam apleistam parke. Bet čia nemačiau. Atsakyti Panaikinti
Nors galette ir anglų kalboje yra vadinama galette, bet tai - ne anglų kalbos barker specialty žodis. Galette su visu savo pavadinimu yra kilusi iš Prancūzijos (tuo žodžiu vadinami ne vien tik tokie pyragai, bet dar ir nesaldūs (grikių miltų) lietiniai), tad sakinys "na, gerai, pyrago, bet, sutikit, galetė (angl. galette) skamba.. skaniau?" barker specialty parodo, kad buvo patingėta pasidomėti barker specialty tiek žodžio, tiek patiekalo kilme... Atsakyti barker specialty Panaikinti
Šiame puslapyje esančios nuotraukos - mano. Griežtai draudžiama kopijuoti ir publikuoti be raštiško sutikimo. Publikuojant šiame tinklaraštyje rastą receptą prašau įdėti aktyvią nuorodą. Ačiū už supratingumą.
►  2013 (4) ►  Gegužės (1) ►  Kovo (2) ►  Vasario (1) ►  2012 (14) ►  Lapkričio (1) ►  Gegužės (3) ►  Balandžio (2) ►  Vasario (3) ►  Sausio (5) ▼  2011 (33) ►  Gruodžio (3) ►  Lapkričio (3) ►  Spalio (2) ►  Rugsėjo (3) ▼  Rugpjūčio (4) Tegyvuoja savaitgaliai! (ir ruginiai blynai) Migdoliniai kvadratėliai. Į kelią! Ko gero skaniausio indiško barker specialty maisto restoranas Londo... Nektarinų ir gervuogių galetė. Negali nepavykti! ►  Liepos (2) ►  barker specialty Birželio (3) ►  Gegužės (4) ►  Balandžio (3) ►  Kovo (2) ►  Vasario (1) ►  barker specialty Sausio (3) ►  2010 (41) ►  Gruodžio (2) ►  barker specialty Rugsėjo (5) ►  Rugpjūčio (1) ►  Liepos (3) ►  Birželio (5) ►  barker specialty Gegužės (5) ►  Balandžio (4) ►  Kovo (5) ►  Vasario (8) ►  Sausio (3) ►  2009 (32) ►  Gruodžio (7) ►

No comments:

Post a Comment