Saturday, January 25, 2014

Kepta antiena colonial heights pediatrics labai greitai atkeliauja ant stalo skanu, bet nesu tikra

Vietnamas colonial heights pediatrics 2013. I dalis | Andriaus Tapino tinklaraštis
Pasirodo ir pats Hanojus murzina Raudonoji upė, žmonės su vietnamietiškomis skrybėlėmis (nors turbūt jie patys sako tik skrybėlė ), pirmosios žvaigždės ir kūjai su pjautuvais ir netgi dėdulė Leninas, vis dar rymantis colonial heights pediatrics savo skvere.
Automobilis sustoja gatvėje prie stoties ir vairuotojas rodo į adresą colonial heights pediatrics va, šitas, o va ten hotel. Na, lyg ir ne hotel buvom užsisakę, bet adresas tas. Įeinam, pradedam raustis pasų, o visiškai nesutrikusi registratorė jau pildo kažkokį žurnalą, kai už nugaros pasigirsta krenkšėjimas.
- Pasiklydote,- sako balsas, priklausantis tikrajam mūsų šeimininkui. Matyt, kvaili turistai dažnai nuklysta į šalį, kad jam tenka juos susižvejoti iš įvairiausių pakampių. Čia atsitinka pirmas kultūrinis šokas, tiesa, nelabai didelis. Per Airbnb užsisakęs nakvynę Mike Homestay ir susirašinėdamas su Mike o broliu Charliu buvau įsitikinęs, kad jie abudu yra amerikiečiai expatai, Vietname sukantys savo nedidelį versliuką. Juolab, kad ir anglų kalba rašė gražiai ir sklandžiai. O gi ne. Mus pasitinkantis Charlie yra grynas vietnamietis, o jo vardas greičiausiai skirtas turistams. Vietnamiečiai papratę, kad jų vardai sunkūs atvykėliams, todėl save persikrikštija kokiu nors Diegu ar Lucky. Beje, su abiem teko susidurti.
Charlie nuveda mus pas save, kur gyvena kartu su tėvais, colonial heights pediatrics o dar tris kambarius nuomoja atvykėliams. Apie kambarį ir patį Charlie galiu pasakyti tik gerai ir labai gerai. Kambarys didelis, colonial heights pediatrics švarus (tiesa, nesitikėkit, kad jį kas nors tvarkys be jūsų pačių), tvarkingas dušas ir gerai veikiantis kondicionierius. Ir kaina tokia, kad galima apsiverkti 16 dolerių nakčiai. O kadangi iš Charlie pirkome visus mūsų Hanojaus turus, tai jis dar padarė nuolaidą ir neėmė pinigų už tas naktis, colonial heights pediatrics kurias nenakvojome, bet kambarys vis tiek liko mūsų. Charlie visuomet buvo po ranka, subėgiojo colonial heights pediatrics pas kaimynus, kai reikėjo atsispausdinti colonial heights pediatrics įlaipinimo talonus ir netgi šeštadienį septintą ryto telefonu išsprendė kai kuriuos mūsų turo nesklandumus,
Pasidedam daiktus, pasiimam Hanojaus žemėlapį ir pirmyn laužyti stereotipų. Pirmas dūžta gan greitai niekas prie mūsų nekimba, niekam colonial heights pediatrics mes neįdomūs, visas vietnamiečių dėmesys sutelktas į jų gatvės restoranėliuose gaminamą maistą. Ant mažytės kėdutės įsitaisęs koks vietinis retkarčiais nulydi mus žvilgsniu, bet tik tiek.
Na, o gatvės maistas čia jau atskira tema. Jeigu tetutė išsineša viryklę su prailgintuvu ant šaligatvio, pastato ant jos sriubos puodą, o šalia kokias šešias kėdutes tai jau ir restoranas. Žodžio higiena restauranininkų colonial heights pediatrics žodyne nėra, mėsos gabalai voliojasi ant padėklų kojų, prabėgančių šunų ir motorolerių dūmų lygyje ir niekas nesuka dėl to galvos. Vėliau vakarieniaujant kartu su Charlie, jis mestelėjo norite higienos, važiuokit į Ameriką ar Europą, o čia Vietnamas.
Motorolerių Hanojuje tūkstančiai. Šimtai tūkstančių. Gal net milijonai. Visi važiuoja kaip akis išdegę, pypsina kas penkias sekundes, perėjos nubraižytos nežinia kam, o didžioji colonial heights pediatrics dalis šviesoforų atlieka colonial heights pediatrics patariamąją colonial heights pediatrics funkciją. Jeigu lauksi kol kas nors sustos arba kelias ištuštės, taip visą gyvenimą ir liksi savojoje kelio pusėje. Kaip ten sakoma why did chicken crossed the road?
Bet reikia tik atrasti drąsą savyje ir viskas bus gerai eini sau tiesiai, akis įbedęs į plazdančią raudoną vėliavą išsvajotoje kitoje pusėje ir niekas į tave neatsitrenkia. Svarbiausia nesiblaškyti, nedaryti staigių judesių ir nebandyti pačiam išvengti motorolerių jie tai padarys geriau už tave. Motoroleriais važiuoja visi, bet ypač buvo keista matyti važiuojančias šeimas vyras vairuoja su šalmu, žmona sėdi su šalmu, vieną vaiką laiko ant rankų, kitą šalia savęs, bet abu be šalmų. Gal čia taip partija demografines problemas reguliuoja, ką aš žinau.
Pereiname colonial heights pediatrics gatvę ir atrandame geriausią antienos restoraną Hanojuje . Lauke išnešti puodai ir kėdutės, bei vitrinoje persikreipusios nykios antys labai didelio apetito nesukelia ir Rasa jau bevelytų sukti atgal, bet įsitempiu ją į vidų, o ten jau viskas normaliau. Prišokęs padavėjas pasiteirauja iš kur mes sužinojęs, kad iš šiaurės Europos colonial heights pediatrics (sakyti, kad tu esi iš Lietuvos, Vietname yra beprasmiškas laiko gaišimas, nebent su savimi visur nešiotumeisi Neregėtą Lietuvą ir bukletą apie Lietuvos pirmininkavimą ES vietnamiečių kalba), iš karto iššauna kitą klausimą ar pažįstam Gordoną Ramsey. Sužinojęs, colonial heights pediatrics kad ne asmeniškai, bet žinom, kas jis toks, pūsdamasis iš pasididžiavimo patikina, kad Ramsey lankėsi pas juos, kepė antį ir liko labai sužavėtas. Kaip įrodymas telefone parodomas Youtube klipas, kur Ramsey tikrai stovi virtuvėje ir stebi, kaip garbi ponia kepa antį. Garbi ponia pasirodo esanti padavėjo mama ir tuoj pat pristatoma susipažinti bei pasisveikinti.
Kepta antiena colonial heights pediatrics labai greitai atkeliauja ant stalo skanu, bet nesu tikras, ar tikrai ji geriausia Hanojuje. Bet labiau nustebina colonial heights pediatrics alaus pateikimas šiltas butelis ir ledukų prikrautas bokalas. Jei

No comments:

Post a Comment