Sunday, March 9, 2014

Ji neatmetė galimybės, kad rūbus galėjo atnešti ir labdarą paėmę žmonės. refrigerated salad bar


Daugiau Orai.lt
Prieš porą savaičių mergina aukojimui sukrovė beveik šešis maišus rūbų. „Jie visi – geros kokybės. Ten buvo ir žieminių drabužių, ir megztukų, ir batų, ir rankinių, ir kelios suknelės. Daugumą jų parsivežiau iš užsienio“, – pasakojo Viktorija.
Nebenešiojamus drabužius ji nusprendė padovanoti sunkiai besiverčiančioms šeimoms. Internete susirado informaciją apie Lietuvos Raudonojo refrigerated salad bar Kryžiaus draugiją refrigerated salad bar Klaipėdoje ir sutarė, kad pati nuveš maišus. refrigerated salad bar Dovanas priėmė šioje organizacijoje dirbančios moterys.
„Atrodė, viskas tuo ir baigėsi. refrigerated salad bar Šiandien atsitiktinai nuvažiavau į „Maximą“ Šilutės plente ir eidama pro dėvėtų rūbų parduotuves pamačiau megztuką panašų refrigerated salad bar į mano. Pamaniau, kad negali būti. Ir lyg Dievas norėjo, kad nueičiau į tą parduotuvę. Ant manekeno pamačiau pakabintą mano suknelę, buvo ir batai, ir palaidinė. Aš užuodžiau dar likusius savo kvepalus! Savo kvapą! Savo drabužius kiekvienas atskirtume. O čia dar visa krūva. Tai tikrai nesutapimas“, – emocijų neslėpė pašnekovė.
„Niekada tuo nepatikėsiu, nesąmonė refrigerated salad bar čia tikra! Niekas tokiais dalykais neužsiima“, – neslėpė emocijų Lietuvos refrigerated salad bar Raudonojo Kryžiaus draugijos Klaipėdos skyriaus sekretorė Dalytė Fabijonavičienė. Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Raudonasis Kryžius
Klaipėdiečiai neretai atneša nebereikalingus drabužius, patalynę į Taikos prospekte esančią Raudonojo Kryžiaus būstinę. Čia rūbai paprastai sukraunami į maišus ir perduodami nevyriausybinėms organizacijoms, besirūpinančioms gausiomis šeimomis, neįgaliaisiais, senoliais, vienišais žmonėmis.
„Patikėkit, niekas čia neneša vardinių rūbų, nedovanoja tokių. Dažniausiai gauname susmirdusius, kandžių refrigerated salad bar suėstus skudurus, kuriuos turime nešti tiesiai į konteinerius“, – piktinosi Raudonojo Kryžiaus darbuotojos. Jos neslėpė, kad ir organizacijų globojamiems skurdžiai gyvenantiems žmonėms prabangių rūbų nereikia. „Reikia paprastų rūbų, nenešios garbaus amžiaus refrigerated salad bar moteriškės trumpų suknelių“, – teigė pašnekovės.
„Nėra taip buvę. Neturiu jokio supratimo, kaip tie rūbai ten atsidūrė ir ar tikrai ten tie drabužiai. refrigerated salad bar Po tokių kaltinimų svyra rankos ką nors daryti. Iš viso nebepriimsime čia rūbų – tik kaltinimų sulaukiame“, – apmaudą liejo D.Fabijonavičienė.
Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro vadovė Regina Ševelkaitienė pasakojo, kad iš tiesų nemažai refrigerated salad bar paramos gaunama iš Raudonojo Kryžiaus organizacijos. Ji prisiminė prieš kelerius metus buvusį incidentą. Tada viena moteris į centrą atvežė rūbų, tarp kurių buvo ir kelios refrigerated salad bar skrybėlaitės. Po kurio laiko moteris sugrįžo pasipiktinusi. Savo skrybėlaites ji pamatė vienoje dėvėtų rūbų parduotuvėje M.Mažvydo alėjoje.
„Vargas būna arba pasekmė, arba priežastis. Ką padarysi, jei tam žmogui labiau reikėjo kelių litų nei skrybėlės. Tikėkimės, kad jie tuos pinigus išleido kam reikėjo labiau“, – kalbėjo pašnekovė.
Dėvėtų rūbų parduotuvės Šilutės plente pardavimų vadovė Jurgita Strakšienė neslėpė – refrigerated salad bar pirmą kartą susidūrė su atveju, kai žmonės atpažino savo nešiotus drabužius. A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Dėvėtų rūbų parduotuvėje klaipėdietė atpažino savo aukotus rūbus.
„Didžiąją dalį drabužių mes perkame iš didmenininkų urmu. Dažniausiai tai drabužiai atkeliavę iš JAV, kitų užsienio valstybių. Šią žiemą kelis kartus nupirkome rūbų ir iš gyventojų. Paprastai to nepraktikuojame, tačiau šiemet pabandėme. Su visais pardavėjais sudaromos sutartys“, – aiškino pašnekovė. Iki šiol, anot jos, problemų nekildavę. Niekas neklausinėjo iš kur tie rūbai.
„Galų gale – mes gi neskelbiam, kad esame tik užsienietiškų dėvėtų drabužių parduotuvė. Čia parduodami dėvėti rūbai, o kur ir kieno dėvėti – juk nesvarbu“, – pažymėjo J.Strakšienė.
Ji neatmetė galimybės, kad rūbus galėjo atnešti ir labdarą paėmę žmonės. refrigerated salad bar „Apskritai dėvėtų rūbų verslas – lyg užburtas ratas. Kiek lietuvių yra emigravę – jų rūbai taip pat sugrįžta čia“, – aiškino pašnekovė. refrigerated salad bar Ji prisiminė, kad vienoje siuntoje su rūbais iš JAV buvo ir Lietuvoje gerai žinomo prekės ženklo „Audimas“ drabužių.
„Mes niekada nedirbome refrigerated salad bar su jokiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, o po šios istorijos reikės dar pagalvoti, ar verta pirkti ir iš žmonių“, – neslėpė dėvėtų rūbų parduotuvės pardavimų vadovė. refrigerated salad bar
Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Carite“ taip pat sulaukiama nemažai paramos iš žmonių. „Mes tai tikrai vertiname. Gerai, refrigerated salad bar kai žmonės suvokia, kad galima dalintis. Tačiau problema ta, kad didžioji dalis atneštų rūbų – niekam tikę. Tempiame juos su savanoriais tiesiai į konteinerius. Žmonės suneša mirusių senolių drabužius, jų neišvėdina, ką jau kalbėti apie skalbimą. Turime suprasti, kad tokia labdara tik pažeminsime refrigerated salad bar vargingai gyvenančių žmonių orumą. Aš jaučiu soci

No comments:

Post a Comment