Sunday, March 9, 2014

Paragaujam ir nustembam. Fantastiškas dalykas ir iš to, ką esame ragavę


Atsidarė jie lapkričio mėnesį, prie pat Aušros mini pastry cases vartų. Kurį laiką buvau įsitikinus, jog pavadinimo jie neturi, o ir marketingas prastokas, mat niekaip rasti negalėjau. Paskui, visgi, pastebėjau ant durų nedidelį užrašą “Sweet and Sour”, bet marketingas ir vėl nepadėjo – internetas mini pastry cases BEVEIK nepadėjo. Gavau truputuką informacijos apie tai, jog pirmasis Sweet and Sour – Minske, antrasis – Vilniuje. Prieš Wifi jie principingai nusiteikę mini pastry cases ir jo neturi, mat lankytojai turėtų visiškai pasinerti į atmosferą, kurią ten stengiamasi sukurti.
Abu mes nesam nei alkoholio žinovai, nei dažni svečiai baruose (net ir ten mes ieškome maisto, o ne gėrimų), bet vieta gundė. Nežinau, ar dėl to, jog apie ją nedaug kol kas žinoma, o gal dėl to, jog jiems dirbant visi langai yra užtraukti, kad lankytojai nesijaustų eksponuojami vitrinoje. O gal dėl to, jog jie turi židinį arba daro bene tradicinius ir “senoviškus” kokteilius. Kažkas buvo. Mantą kiek baugino galimybė ten atsidurti tarp pilvotų Baltarusijos dėdžių, kurie mersedesais važinėja ir stato juos kur papuola. Ir jiems bauda nė motais, jie mersedesą juk turi.
Žodžiu, vieną vakarą ryžomės ir pravėrėm “Sweet and Sour” duris. Ir štai, akistata, ir barmenas ir mes suvokiam, jog nei aš, nei Mantas, nei jo kepurės bumbulas niekaip neatspindim jų idealaus kliento dėl kurio ten židinys kurstomas. Kelio atgal nėra, žengiam mini pastry cases į priekį. Aplinka elegantiška, jauki, barmenas ir padavėjos (?) apsivilkę juodai baltai ir kaklaraiščius pasirišę. Štai čia aš ir suprantu, jog toli gražu ne į Marsą ar Portobello pakliuvau, kur su maikutėm visi šokinėja, o tu, nuo vėjo susivėlus, visai nepastebimai gali išsliūkinti lauk. Barmenas prabyla negarsiu, mini pastry cases manieringu balsu, kurio vinguriavimas tą pačią akimirką susilieja su aplinka ir viskas patampa vientisa. This is classy. Nedrąsiai pradedam vartyti meniu, kurio kokteilių pasirinkimo mažu niekaip nepavadinsi, todėl nesugebėję apsispręsti tiesiog apibūdinam ko norėtume ir leidžiam barmenui pačiam parinkti.
Nusirengiam paltus, atsisėdam prie pat durų ir pradedam tyliai šnabždėtis kaip visgi pakliuvom į dar ne mums skirtą vietą. Jaučiu, jog per jauni, vėjavaikiški ir dėdė su cigaru ir tiksliu užsakymu ko jis norėtų čia pritiktų žymiai labiau. Žymiai. Pasiteirauju apie maistą ir tuoj pat gaunu kuklų, bet skoningą meniu: užkandžiai, salotos ir desertai. Aš pradedu įnirtingai mini pastry cases akimis lakstyti aplink šokoladinį pyragą be miltų, o Mantas – tiramisu. Išgirdus garsiai jo siūlymą mergina nuo židinio, skaičiusi knygą, mini pastry cases pasisuka į mus ir sako, jog Tiramisu verta paragauti – kaip Italijoj. Jei kaip Italijoj – paragauti tikrai verta manom ir mes. Kokteilius vis dar daro, o Tiramisu jau atneša.
Paragaujam ir nustembam. Fantastiškas dalykas ir iš to, ką esame ragavę – tikrai arčiausiai Italijos. Švelnus, minkštas, bet su charakteriu. Biskvitas mini pastry cases maloniai išmirkytas kavoje, alkoholio nėra (iš anksto perspėjo), bet nepasakyčiau, kad jo ten nors kiek trūktų. Jei jie visą tokį meniu turi – šlovė jiems. mini pastry cases Didelė tiramisu fanė niekad nebuvau, nes tiesiog nesupratau, ko žmonės dėl jo taip svaigsta. Paragavau Italijoj – praregėjau. Būčiau mini pastry cases paragavus čia – irgi nenusivilčiau. Eičiau ir skleisčiau žinią apie jį.
Mums įpusėjus desertą mini pastry cases atneša kokteilius. Čia mes kaip mat turim save pateisinti, jog šioje srityje esame “žaliukai”. Norėjau kažko švelnaus ir kreminio – gavau Porto Flip, Mantas norėjo kažko gaivesnio, mini pastry cases su absento gaidele – gavo Manhattan’ą. Nei vienas nenusiviliam, kokteiliai malonūs. Man patinka nedidelis kiekis, man patinka darnus skonis. Alkoholis visur jaučiasi, bet nedominuoja įkyriai – elegantiškiau, nei visi tie fizzy drinks.
Klasikinė, elegantiška vieta. Triukšmingų penktadienio vakarėlio ir rungtynių per teliką jie nerengia, wifi neteikia. Jaučiu, mini pastry cases jog jiems reikia mini pastry cases gerą skonį turinčios publikos, kuri suvoktų kur atėjo ir vertintų tai, kas yra dėl jos daroma. Stipru.
[…] kitą kart kremo daugiau norėčiau (nors jo trūkumas užkliuvo tik man, mat minty vis dar Sweet and Sour variantą regiu) ir nežinau kaip “veikti” su baltojo mini pastry cases šokolado glaistu, mat per […]
Naujausi įrašai King & Mouse: Whisky Bar & Shop. Fiorentino. Amber Apple. Debut Cafe. Briusly.
Archyvai 2014 kovo mėn. 2014 vasario mėn. 2014 sausio mėn. 2013 gruodžio mėn. 2013 lapkričio mėn. 2013 spalio mėn. 2013 rugsėjo mini pastry cases mėn. 2013 rugpjūčio mėn. 2013 liepos mėn. 2013 birželio mėn. 2013 gegužės mėn.
%d bloggers like this:

No comments:

Post a Comment